Egyből meg is válaszolom a saját kérdésemet: szerintem kell.  Jót tenne a bringás életnek, jót tenne a civil életnek, mert olyan szervezetről van szó, amely sok területre tud aktívan bekapcsolódni és egy nagyon is életközeli témával foglalkozik.

 Mi is kell a területi szervezet megalapításához?

Elhatározás, 10 helyi MK-tag és ennek a dokumentumnak a kitöltése, elküldése.

Az MK-tagság elég sok előnnyel jár, nem sorolom fel őket, itt meg lehet nézni. Cserébe évi 5000 forintot kérnek, az havi másfél sör beáldozása a bringázás oltárán.

Ebből a lényegi rész az elhatározás és a kitartás. Meg kell találni azokat a lehetőségeket, amelyeket kihasználva tovább lendíthetjük a bringások ügyét Szombathelyen és a környéken. Fel kell tárni azokat a pontokat, ahol érdemben be tudunk avatkozni a döntéshozatalba. Figyelemmel kell kísérni a bringás témájú pályázatokat akár a infrastruktúra-fejlesztés, akár a turizmus vagy a környezetvédelem területén.

Aktivitásra, sőt, proaktivitásra van szükség, maguktól nem oldódnak meg az ügyek, hacsak rá nem irányítjuk a figyelmet és nem teszünk érte. A hivatalos szervek illetékes osztályaival kialakított kapcsolatok ezen a szinten jól segíthetik mindkét fél munkáját.

Ha összejön minderre legalább 10 aktív ember, akkor már nem leszek egyedül a véleményemmel.

Tehát első lépés: regisztrálni, belépni ITT.

Második lépés: kommentelni ennél a cikknél, összeszerveződni.

Harmadik lépés: megalakulni.

Innentől rajtatok múlik.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cmszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr151370748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pt_tomi 2009.09.22. 12:34:59

Jó ötlet/kezdeményezés!
Kollégámat kérdeztem Ő már tag-e gondolván abból, hogy elég sokat teker és nagyobb megmozdulásokban is aktív (Balatonkör stb.). -kiderült még nem, de egy helyi szervezet megalapításában szívesen részt venne. Jómagam pedig szolidaritásból:) -mert ugye egy kerék az nem két kerék, de tetszik a dolog!

CM előtt/után dumáljunk róla

Hakapes 2009.09.22. 23:02:56

Szívesen jövök helyi szervezetet alapítani. MK-ban vagyok.
Jó volt a CM!
Olivér

Hakapes 2009.10.04. 22:14:30

@pt_tomi:
Nos, lesz valamilyen mozgolódás helyi szervezet ügyében?
Köszi!
Olivér

gorbacsov 2009.10.06. 11:09:24

@Hakapes: Na, ez eddig még nincs tíz ember, úgyhogy azt javaslom, mindenki győzködje a közeli ismerőseit, hogy összejöjjön a szükséges létszám.
Az adminisztráció már részletkérdés.
süti beállítások módosítása