Amint arról itt is beszámoltunk, január elsejétől változott a KRESZ, és be lehet hajtani az egyirányú utcákba forgalommal szembe is - de csak ott, ahol a képen látható módon jelezték és persze bringával.

Az elmúlt több mint fél évben még nem sok helyen találkoztam a megvalósításával, de ha láttatok rá példát Szombathelyen, írjátok meg!

A téma annak az apropóján került most megint elő, hogy írt nekem a blog egyik olvasója, akit ottani lakosként dühít a Deák Ferenc utca jelenlegi helyzete. 

Az utca egyirányúsítása óta elég nagyot kell kerülni, ha az ember a Paragvári utca felől érkezik, a rendőrök pedig kihasználják a biciklisek azon hajlamát, hogy a legrövidebb utat választják, és az utcába szembe behajtókat sorra lebüntetik. 

A Deák Ferenc utca pont egy kétsávos, széles út, ahol simán elférne az autós és a biciklis egymás mellett, tehát megfelelő helyszín lenne az első, baloldalt látható tábla kihelyezésére.

 

A javaslataink:

1. A most következő, szeptemberi CM konkrét céljai közé vegyük fel a Deák kétirányúsítását biciklisek számára.

2. Gyűjtsük össze az olyan egyirányú utcákat, ahol lehetőség és hely is lenne a kétirányúsításra. 

3. Nézzük meg, milyen rendelkezéseket lehetne még átültetni a gyakorlatba a januári KRESZ módosításból.

Küldjétek el az ötleteiteket itt kommentben, emailben vagy a Fácsén!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cmszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr582225964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása