A cyclechic.hu-n indult egy cikksorozat "Félelem a kerékpározástól" címmel, ami eredetileg a Copenhagenize.com-on jelent meg Dave Horton szociológustól. A cyclechic magyarra fordítgatja, mi pedig nyomon követjük és linkelgetjük szorgalmasan, mert jó.

Több külföldi szakmai cikket kéne lefordítani és bevinni a köztudatba, én is dolgozok ezirányú ötleteken.

Félelem a kerékpározástól - 1. rész, bevezetés

A legtöbben végre rájöttek, hogy a kerékpározás „jó dolog”, de sokan még mindig nem bicikliznek. Vajon mi akadályozza őket abban, hogy biciklire üljenek? A kifogások általában fizikai tényezőket sorolnak fel, például az éghajlatot, a hegyeket és az infrastruktúrát. A kerékpározás érzelmi akadályairól általában nem beszélnek, pedig ezek is legalább ugyanennyire fontosak. Az érzelmi tényezők között az első helyen szerepel a félelem a kerékpározástól. Valószínűleg már találkoztunk ezzel, legalábbis Angliában, ha olyan barátainkkal beszélünk, akik nem bicikliznek, hamar rájövünk, hogy tulajdonképpen kissé félnek a kerékpározás lehetőségétől.

Itt folytatódik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cmszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr641653597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása