Holnapután, azaz szeptember 16-án indul a Bringázz a Munkába kampány (BaM) legújabb felvonása országosan. A CM-hez annyiban kapcsolódik, a bringázás elterjesztése a célja, elsősorban a munkába járás szintjén, de civilek helyett EU-s hátszéllel, az illetékes minisztérium támogatásával és a Kerékpárosklub szervezésében. A Kerékpárosklub munkatársai mellet sok tag és önkéntes is részt vesz a szakmai rész kitalálásában és lebonyolításában, a CM-hez képest tulajdonképpen csak a keret változik, a cél ugyanaz.

A Kerékpárosklub a korábbi résztvevő városok önkormányzatának küldött egy levelet a polgármesternek címezve azzal a kéréssel, hogy népszerűsítse a kampányt és szervezzen helyi rendezvényt. Az önkormányzat annyit tett, hogy egy az egyben továbbította ezt a levelet az önkormányzati dolgozóknak és munkáltatóknak, vagyis akik a belső levelezőrendszerben elérhetőek. A levél így kezdődik: "Tisztelt polgármester úr, polgármester asszony" :)

Idézgetek a levélből, mert elég konkrét tanácsokat adnak, sőt, segítséget is felajánlanak a résztvevőknek, amit érdemes lenne megfogadni és igénybe venni.

A levél a bringás reggeli szervezését ajánlja, mint bevált rendezvényötletet, amit az önkormányzat a helyi vállalkozókkal karöltve rendezhetne meg szeptember 22-én reggel.

A Bringás Reggeli kiváló alkalom arra, hogy a település megmutassa a környezetvédelem, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. Kiváló alkalom az egészséges életmód népszerűsítésére és a helyi identitás erősítésére is. Ugyanakkor alkalmat ad a helyi vállalkozók, vendéglátóhelyek bevonására is, sőt az önkormányzat jövőbeli terveinek, fejlesztéseinek ismertetésére is.

A BaM honlapon és a sajtóközleményekben ingyen megjelenhetne a helyi rendezvény, ezzel országos szintű publicitást kapna a program és a város.

A szervezésnek vannak minimális feltételei, ez hangosítást, egy kis színpadot és a bringával érkezőknek szánt ajándékot (péksüti, gyümölcs, víz) jelenti, meg persze az esemény meghirdetését. Ez nyilván költségekkel jár, ha nincs rá keret, itt jönne képbe a helyi vállalkozó bevonása.

A 2009 tavaszi kampány budapesti bringás reggelijén a 400 ajándék soknak bizonyult.

Szombathelyen ennek alapján nem tűnik nagy tételnek a nagyjából 50 ajándék. Főleg, hogy

a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok szervezését...a KEOP-2009-6.1.0 pályázat alapján 3-5 millió forinttal támogatja.

Ennyi pénzből bőven futná még a visszaosztásra is:)

A Kerékpárosklub levele augusztusi keltezésű, egy hónap alatt simán meg lehet szervezni egy ilyet, csak akarat kell hozzá. Úgy tűnik, nem ártana ilyen bringás ügyekben egy civil partner, aki kézben tartja a dolgokat. Mondjuk a Magyar Kerékpárosklub szombathelyi területi szervezete, amelyik egyelőre nem létezik, de ez csak rajtunk múlik.

A bringás reggelin túl persze rengeteg lehetőség van a kampány népszerűsítésére, lehetne például azzal kezdeni, hogy azt a bizonyos emailt kicsit átírva, ezekkel a tippekkel kiegészítve az összes szombathelyi munkáltatónak elküldi az önkormányzat. Aztán kiteszi a kampány logóját vagy bannerét a város honlapjára. Esetleg elküldi a saját médiakontakjainak a sajtóiroda ezeket az infókat. A Kerékpárosklub BaM-os oldalán folyamatosan frissülnek az infók, elég sok ötletet lehet meríteni onnan is.

Szerencsére a tavaszi eredmények alapján azért eljut a munkáltatókhoz és a dolgozókhoz a kampány híre, végső soron ugyanis dolgozói szinten kell regisztrálni a részvételhez.

Nincs mit tenni, terjeszd a hírt, regisztrálj és bringázz a munkába te is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cmszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr151370746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pt_tomi 2009.09.18. 13:46:01

Ha jól rémlik akkor a mostani a 3. BAM
Az elsőn még csak egyénileg, de csapatban, a tavasziban már vállalatként neveztünk.

Már láttan a CM plakátokat a buszon:)
Nálam van még úgy 200 db körül, hétvégén még ragad pár házra.

gorbacsov 2009.09.18. 13:54:37

Fasza, hogy részt vesztek!

Igen, szerda este kerültek ki asszem vagy tegnap, öcsém ledílelte:)

Nálam nincs plakát, de hétvégén szervezhetünk vmi közös plakátolást, mondjuk holnap délután.
süti beállítások módosítása